Itt nyílik az első Mere bolt Magyarországon: ezzel megkezdődhet az orosz diszkont terjeszkedése - Pénzcentrum (2024)

Table of Contents
Betehet a Mere terveinek a plázastop? Nemcsak a Mere pályázik a magyar piacra Te mit gondolsz a saját márkás termékekről? Továbbra is spájzolnak a magyarok ezekből a termékekből: mégis, mitől tarthatnak? Itt a 2024-es nagy mikohullámú sütő teszt: tényleg a legdrágább a legjobb? Ez lett az ár-érték bajnok Nincs mit szépíteni: ebben tényleg előz minket Románia, a csehek és lengyelek is előttünk járnak Indul a visszaszámlálás: egy hónap múlva teljesen új világ jön a boltokban, erre kell készülni Horror árak: ennyiért vacsorázhatsz meg az Év Éttermében Örülhet a magyar Revolut-tábor: fontos újítást vezetett be a bank, könnyebb lesz ezentúl az utalás Elképesztő árak az angliai Lidl-ben: hülyének nézik a magyar vásárlókat? Így húznak le a boltok az 50 forintos betétdíjjal: durva átverést rögzített a kamera, ezt nem lehet letagadni Kincsek lapulnak a magyar ruhásszekrényekben: valakinek ez 100 forint se, de másnak 30 ezret ér Te is vettél ilyen mirelit zöldséget az Auchanban? Azonnal vidd vissza: mérgező növény lehet benne Óriási bejelentés jött a Zara üzletekből: örülhetnek a magyar vásárlók is, ilyen ritkán van Évente 10 milliót adnak el belőle: új helyen kapható a magyarok egyik kedvenc étele Jó hír a magyar vásárlóknak: újabb vidéki átvételi pontot nyitott Magyarországon az IKEA Nagyon veszik most a magyar vásárlók ezeket a berendezéseket: mégis, mit tuhatnak? Nagy változás élesedik a hazai tüzépeken: ezzel végleg vége az ármanipulációnak? Te is vettél ilyen terméket a Tescóban? Meg ne edd, veszélyes növényvédőszert találtak benne Felejtsd el a 400 forintos eurót: még ma is vannak helyek, ahol 300 forintot sem ér az európai deviza Lassan már ez is a gazdagok kiváltsága lesz a négy fal között? Elképesztő, mi történt az elmúlt 4 év alatt Teszten a Temu filléres láncfűrésze: 100-szor is gondold meg, mit veszel a kínai webshopban Elektronikai cégre csaptak le: tisztességtelenül árulták termékeiket, sok magyar bedőlhetett Nagy vállalást jelentett be a Tesco: új korszak kezdődhet a zöldség-gyümölcs részlegen A Lidl testvérboltja tarolhatja le Magyarországot: durva idők jöhetnek, keményen terjeszkednek Bombariadó a Westendben: azonnal kiürítették a budapesti plázát

Pénzcentrum

2024. június 4. 14:28

Valóban megjelent Magyarországon és szervezi az első boltja, illetve boltjai megnyitását az orosz kiskereskedelmi lánc, a Mere – értesült piaci forrásokból a Világgazdaság.Ezzel eldőlt, hogy az orosz boltlánc terjeszkedési szándéka hazánkban valós, ugyanakkor az, hogy sikerül-e a Mere boltnyitása, azt jelenleg még bizonytalanság övezi.

Ahogy arról a Péncentrum is beszámolt, április elején röppent fel a hír, hogy az orosz diszkont belép a magyar piacra. A tervekről annyit lehetett tudni előzetesen, hogy az elkövetkező évben húsz üzletet nyitnának Budapesten és az agglomerációban, valamint hogy három éven belül pedig már 200 bolttal fognak rendelkezni 700 millió eurós (durván 280 milliárd forint) forgalom mellett. Ezek a tervek már akkor erősen túlzónak tűntek, ezért kétségek merültek fel, lehet-e hinni a híreszteléseknek.

A legfrissebb hírek, időrendben ITT!

A lap friss információi most tisztázzák, hogy a Mere komolyan gondolja a magyarországi terjeszkedését. Kiderült, hogy már a konkrét boltok helyszínéről is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak. Az előzetes hírekhez képest egyelőre csak arról lehet beszélni, hogy az orosz lánc három körben öt-öt,tehát összesen 15 üzletet alakítana ki Magyarországon - írja a lap. A többkörös terjeszkedés is akkor valósulhat meg, ha a boltok fogadtatása indokolja.

Az első etapban a boltok Budapesten és az agglomerációjában kezdenék meg a működésüket, majd a vidéki nagyvárosok következnének, végül pedig a kisebb településeken is megjelennének - írják. A névtelen forrás szerint az orosz lánc távlati, 5-10 éves célkitűzése, hogy legfeljebb száz Mere boltból álló hálózatot hozzanak létre. A lap arról is értesült, hogy a Mere már a Covid előtt tervezte a magyarországi piacra lépést, de ezt a járvány keresztülhúzta.

A Mere mostanra legalább húsz főt foglalkoztatnak, akik részben a boltok nyitásáért és a szükséges adminisztráció elvégzéséért, részben pedig az áruk beszerzéséért felelnek - írják.A tulajdonosok arra számítottak, hogy a magyarországi terjeszkedés a szerbiaihoz hasonlóan flottul alakulhat, de tévedtek a gyors procedúrát illetően. Háromszor is kicsúsztak az első boltnyitás tervezett dátumából, a legutóbbi május legvége volt - írja a lap. A Mere azt is világossá tette, hogy nem gondolja meg magát és nem fogja feladni a magyarországi piacszerzést.

Betehet a Mere terveinek a plázastop?

Hamarosan benyújtásra kerül a boltnyitáshoz szükséges dokumentáció, amelyre az úgy nevezett plázastop miatt van szükség: ez alól a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal adhat felmentést, ez az illetékes szakhatóság a nagyobb kereskedelmi építmények építéséhez, bővítéséhez. A nyár végére születhet döntés, hogy a Mere zöld lámpát kap-e a lap szerint.

Azt is megtudták: a Mere nem akar új üzleteket építeni, hanem már meglévő épületeket alakítana át. A lánc kifejezetten olcsó, de nagy, 1000 négyzetméteres alapterületű csarnokokat keres, amely ideális a raklapos szortiment kihelyezésére. Bár nehezen haladnak, vannak már konkrétumok. A lapinformációi szerint aláíráshoz közeli a szerződés Budapesten a IV. kerületben, egy újpesti ingatlan bérléséről, ahogy Vácon és Szegeden is. A legnagyobb eséllyel

az újpesti lehet az első Mere bolt Magyarországon.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakásh*tel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el, havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%, a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha nem lesz több késlekedés, még az idén megnyílhat, de ennek előfeltétele, hogy megkapják a hatósági engedélyeket. Mindenesetre a konkrét boltok kialakítása már szinte villámgyors folyamat, pár hét alatt felkészítik őket a vásárlók fogadására. Ennek költsége boltonként nagyjából 200 millió forint, vagyis a Mere az első öt magyarországi üzletére egy milliárd forintot fordíthat. A források ehhez a rendelkezésre állnak, ahogy a bolti munkaerő felvételéhez is. Az oroszok úgy számolnak, hogy üzletenként 10-10 főt alkalmaznának.

Nemcsak a Mere pályázik a magyar piacra

Ahogy arról a Pénzcentrum hírt adott, a Lidl testvérboltja, a Kaufland is közel van a tűzhöz, hiszen sok szomszédos országban jelen van. A boltlánc ráadásul folyamatosan bővíti működését azokban az országokban, ahol jelen van, rendszeresen nyit új üzleteket különböző helyszíneken, hogy erősíteni tudja piaci jelenlétét. Lehet, hogy csak idő kérdése, mikor szánják el magukat a magyarországi belépésre.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

Címlapkép: Getty Images

#vásárlás#bolt#diszkont#magyarország#áruház#kiskereskedelem#áruházlánc#boltok#orosz#terjeszkedés#kiskerlánc#boltlánc#bolthálózat#mere

NEKED AJÁNLJUK

Magyarország is nagy tésztaleves-fogyasztónak számít világviszonylatban, a magunk 40 millió adag levesével évek óta benne vagyunk a TOP50-ben.

Itt a 2024-es nagy mikohullámú sütő teszt: tényleg a legdrágább a legjobb? Ez lett az ár-érték bajnok

Mikró vásárlás előtt állsz? Mérd fel az igényeidet! Árban hatalmas a szórás a jók között is.

Nincs mit szépíteni: ebben tényleg előz minket Románia, a csehek és lengyelek is előttünk járnak

Az előző két évtizedben két és félszeresére nőtt az egy főre jutó GDP euróban. Ezzel az uniós átlag 39%-áról 54%-ára kapaszkodtunk fel.

Indul a visszaszámlálás: egy hónap múlva teljesen új világ jön a boltokban, erre kell készülni

Az új szabályozásnak való megfelelés 50 forintos áremelkedést jelent majd termékenként, amit a fogyasztónak kell viselnie.

Horror árak: ennyiért vacsorázhatsz meg az Év Éttermében

Fejenként 166 ezer forintba is kerülhet egy vacsora az Év Étterme díjjal frissen kitüntetett Salt Budapestben.

Örülhet a magyar Revolut-tábor: fontos újítást vezetett be a bank, könnyebb lesz ezentúl az utalás

Eddig a Revolut forint egyenlegről egy magyarországi bankszámlára csak úgy lehetett utalni, hogy mindenképpen az IBAN bankszámlaszám formátumot kellett beírni.

Elképesztő árak az angliai Lidl-ben: hülyének nézik a magyar vásárlókat?

Húzós árakat talált egy magyar édesanya egy nagy-britanniai Lidlben, sok esetben kenterbe verik az ottani árak azokat, amiket itthon találhatunk.

Így húznak le a boltok az 50 forintos betétdíjjal: durva átverést rögzített a kamera, ezt nem lehet letagadni

Bár a termékdíjat kiszámlázták a vásárlónak, a logó nem volt ott a műanyag palackokon, így a vendéglátóhely jogtalanul járhatott el.

Kincsek lapulnak a magyar ruhásszekrényekben: valakinek ez 100 forint se, de másnak 30 ezret ér

A vintage ruhák iránti kereslet brutálisan megnőtt, ami elég komoly használtruha-árakban is megmutatkozik.

Te is vettél ilyen mirelit zöldséget az Auchanban? Azonnal vidd vissza: mérgező növény lehet benne

Biztonsági okokból visszahívja "Auchan Gyorsfa*gyasztott zöldhüvelyű vágott zöldbab 450g" megnevezésű termékét az áruházlánc.

Óriási bejelentés jött a Zara üzletekből: örülhetnek a magyar vásárlók is, ilyen ritkán van

Az Inditex, a Zara tulajdonosa, 7%-kal növelte forgalmát a pénzügyi év első negyedévében, ami összhangban áll az elemzői várakozásokkal.

Évente 10 milliót adnak el belőle: új helyen kapható a magyarok egyik kedvenc étele

Már kiskereskedelmi forgalomban is kapható a közönségkedvenc kolbász.

Jó hír a magyar vásárlóknak: újabb vidéki átvételi pontot nyitott Magyarországon az IKEA

Fontos, hogy az Áruátvételi Ponton található IKEA-autók csak a megadott időpontokban tartózkodnak a Tesco parkolókban, korábbi vagy későbbi átvételre nincs lehetőség.

Nagyon veszik most a magyar vásárlók ezeket a berendezéseket: mégis, mit tuhatnak?

A magyarok több mint háromnegyede csak akkor vásárol új háztartási gépet, ha elromlik a meglévő és drága lenne a szerelés vagy az alkatrészcsere.

Nagy változás élesedik a hazai tüzépeken: ezzel végleg vége az ármanipulációnak?

Az új árfigyelő weboldalon többféleképpen lehet termékre keresni, mindennap frissítik az árakat, így folyamatosan naprakész információhoz juthatnak az érdeklődők.

Te is vettél ilyen terméket a Tescóban? Meg ne edd, veszélyes növényvédőszert találtak benne

Az érintett termékekbármelyik Tesco üzletbe visszavihetők, a termékek árát blokk nélkül is visszatérítik.

Felejtsd el a 400 forintos eurót: még ma is vannak helyek, ahol 300 forintot sem ér az európai deviza

Még ma is előfordulhat, hogy mindössze 286 forintot ér egy euró, vagy akár még ennél is kevesebbet.

Lassan már ez is a gazdagok kiváltsága lesz a négy fal között? Elképesztő, mi történt az elmúlt 4 év alatt

A Covid-19 járvány nagyon felhajtotta az otthoni fitneszeszközök piacát, azonban mára visszarendeződés tapasztalható.

Teszten a Temu filléres láncfűrésze: 100-szor is gondold meg, mit veszel a kínai webshopban

Egy fiatal amerikai tartalomgyártó, egy bizonyos láncfűrészes Jenna letesztelt egy alig több mint 20 ezer forintos Temus láncfűrészt.

Elektronikai cégre csaptak le: tisztességtelenül árulták termékeiket, sok magyar bedőlhetett

Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának megsértése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa 126 millió forint bírságot szabott ki a lampak.hu-ra.

Nagy vállalást jelentett be a Tesco: új korszak kezdődhet a zöldség-gyümölcs részlegen

A változásokat jelenleg 270 délkelet-angliai áruházban tesztelik.

A Lidl testvérboltja tarolhatja le Magyarországot: durva idők jöhetnek, keményen terjeszkednek

Magyarországon továbbra is lenne hely új kiskereskedelmi lánco*k térnyerésének a statisztikák szerint.

Bombariadó a Westendben: azonnal kiürítették a budapesti plázát

Nem volt pánik, az emberek fegyelmezetten haladtak a kijáratok felé.

A Vásárlás rovat cikkei
Itt nyílik az első Mere bolt Magyarországon: ezzel megkezdődhet az orosz diszkont terjeszkedése - Pénzcentrum (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kimberely Baumbach CPA

Last Updated:

Views: 5901

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kimberely Baumbach CPA

Birthday: 1996-01-14

Address: 8381 Boyce Course, Imeldachester, ND 74681

Phone: +3571286597580

Job: Product Banking Analyst

Hobby: Cosplaying, Inline skating, Amateur radio, Baton twirling, Mountaineering, Flying, Archery

Introduction: My name is Kimberely Baumbach CPA, I am a gorgeous, bright, charming, encouraging, zealous, lively, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.